La Cavalcada de Reis de la Canonja celebrarà l’any 2025 el seu 75è aniversari

per | 30 des. 2023 | Cap comentari

Memòria Canongina està treballant en un nou projecte expositiu que s’inaugurarà al voltant de les festes de Nadal de l’any vinent.

La Cavalcada de Reis de la Canonja celebrarà l’any 2025 el seu 75è aniversari. Era el 5 de gener de 1950 quan els canongins van poder gaudir de la Cavalcada de Reis per primer cop. Hi ha constància d’algun acte similar alguns anys abans però, el que sí que és cert és que l’actual format de Cavalcada es va poder veure per primera vegada l’any 1950.

Carrossa de la Cavalcada de Reis de la Canonja dels anys 70. Memòria Canongina/Arxiu Magda Torrents

La Cavalcada actual conserva, amb les lògiques modificacions, l’esperit, l’il·lusió, la idea i la configuració de la primera edició de 1950. L’arribada, primer dels patges a cavall, després de tota la comitiva reial dels tres Reis d’Orient i finalment les carrosses plenes de regals que gairebé un centenar de patges s’encarreguen de lliurar a cada nen i nena casa per casa. 

Demanem la col·laboració als nostres convilatans per tal que ens facin arribar fotografies històriques de Cavalcades que puguin tenir a les seves llars.

En aquests moments del projecte no cerquem fotografies del lliurament de regals als nens, sinó que necessitem fotografies generals on es pugui apreciar moments de cavalcades històriques.

El Rei Melcior arribant a l’ajuntament de la Canonja, anys 70. Memòria Canongina/Arxiu Magda Torrents

També ens vindria bé poder tenir a l’abast, discursos, mapes de recorregut, vestits vells dels tres Reis i objectes que d’alguna manera formin part d’aquest històric esdeveniment canongí.

Si teniu aquest material i voleu participar només us heu de posar en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic [email protected] o per Whastapp al número 629743754

Cap comentari

Envia un comentari