Quarta edició de la projecció de pel·lícules recuperades de ‘Memòria Canongina”

per | 26 abr. 2024 | Cap comentari

La projecció de pel·lícules recuperades a través del projecte Memòria Canongina inclòs com a secció del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví arriba a la quarta edició.

La primera va tenir lloc l’any 2021 amb el recordat homenatge als dos cineastes amateurs Antoni Guinovart i Joan Roig. L’any 2022 en el marc de la segona edició es van projectar des de carreres de rucs, passant per desfilades de moda i fins i tot vam poder veure Guillermina Mota al camp de futbol de la Canonja. L’any passat amb motiu del 50 aniversari de la Fira del Batibull es va fer una sessió monogràfica sobre escoltisme, amb imatges del campament dels Garrigots.

Escena final de «Les dones sàvies» representada a l’Orfeó Canongí el 16 de febrer de 1986. Fotografia Joan Alberich

Durant aquest darrer any s’han pogut recuperar filmacions que provenen de canongins particulars i entitats que participen del projecte Memòria Canongina, famílies que amb la cessió i donació de material afavoreixen la recuperació de la història comuna. Aquest material es digitalitza i posteriorment es documentarà i catalogarà quedant a disposició de tots els canongins a través d’un repositori a Internet.
Enguany el programa de projeccions pren especial protagonisme per una banda el Motos Club la Canonja i, per altra, la Secció Dramàtica de l’Orfeó Canongí dels anys 80. S’han recuperat dos assajos generals i un seguit de fotografies on apareixen els components de la secció.

Cap comentari

Envia un comentari