Acte divulgatiu sobre els vitralls de l’església de Sant Sebastià

per | 21 ag. 2022 | Cap comentari

Francesc Roig Queralt, president del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví, realitzarà una explicació sobre els vitralls de l’església. L’acte tindrà lloc dins de la pròpia església de Sant Sebastià. Parlarà sobre la idea inicial, les motivacions de l’encàrrec, les al·legories, el simbolisme i el resultat final.

El vitrall més antic data aproximadament de 1934-35 i és fruit d’una donació del bisbe auxiliar del Cardenal Vidal i Barraquer i fill il·lustre de la Canonja, Manuel Borràs i Ferré.  La resta dels vitralls que decoren els finestrals de l’església són originals del pintor, gravador, muralista i vitraller Francesc Fornells Pla (Barcelona 1921) que complí així l’encàrrec del rector Mn.  Lluís Saragossa a començaments dels anys seixanta.

 

la iniciativa quallà amb un resultat artístic totalment convincent. Fornells Pla, val a dir, que quan realitzà aquesta obra a la Canonja no era encara molt conegut però amb el temps va esdevenir un artista de reconeixement internacional.  Format a París i a Florència entre 1945-1947 ha estat un dels fundadors dels Salons d’Octubre, té nombrosos murals al monestir de Montserrat i com a obres posterior a la realitzada a la Canonja cal destacar els vitralls emplomats del Col·legi de Metges de Barcelona (1968), la Capella dels Dominics de Nova York (1969), una residència particular a Houston (1969), els vitralls murals de les piscines de Picornell (1970) i els del pavelló de gel del F.C. Barcelona (1971).

Dissabte 22 d’octubre.

Església de Sant Sebastià.

18h.

Cap comentari

Envia un comentari