Els alumnes de l’escola de la Canonja realitzaran un vitrall

per | 21 ag. 2022 | Cap comentari

Els alumnes de l’escola pública de la Canonja treballaran l’expressionisme abstracte.

Vasili Kandinsky va conjugar les arts amb la consciència espiritual i es va convertir en un dels grans pilars de la plàstica en influir en el surrealisme, el neoplasticisme, el constructivisme i l’expressionisme abstracte. Aquest darrer moviment, l’expressionisme abstracte, és un moviment pictòric contemporani dins de l’abstracció, en concret, aquestes tendències informalistes apareixent un cop s’acaba la Segona Guerra Mundial.

A Catalunya va sorgir el grup Dau al Set, dirigit per Joan Brossa (poeta i creador de poesia visual), amb Antoni Tàpies, Joan Ponç, Modest Cuixart, Joan Josep Tharrats. Tots ells van exposar als Salons d’Octubre de Barcelona, Fundats per Francesc Fornells Pla juntament amb Ángel López-Obrero, Jordi Mercadé, Francesc Boadella, amb el suport del veterà Josep Maria de Sucre, entre d’altres. Els Salons d’Octubre tenien lloc a les Galeries Laietanes.

Els alumnes canongins realitzaran un vitrall simulant la tècnica emprada pels expressionistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall en una cartolina negre, retallen els espais a omplir amb el paper de cel·lofana que serà enganxat amb pegament.

Escola de la Canonja

Primer trimestres del curs 2022-2023

Cap comentari

Envia un comentari