Exposició: Entitat Local Menor 1982. Una fita a mig camí

per | 21 ag. 2022 | Cap comentari

L’any 1982 la Canonja es va constituir com a Entitat Local Menor (ELM). Aquesta exposició vol recordar aquells moments viscuts. Totes les reunions i treballs previs fins a arribar aconseguir esdevenir una Entitat Local Menor amb un gran acte popular.

El 1963 el règim franquista inicià oficialment el pacte per a l’annexió “voluntària” de la Canonja amb Tarragona, que va justificar “com a expressió de l’increment industrial de la nostra comarca”, tot silenciant qualsevol tipus d’oposició. L’annexió al municipi de Tarragona fou establerta pel decret de 1964. Des del primer moment, el moviment cultural i associatiu existent al poble va mantenir el sentiment de comunitat diferenciada, reivindicant la identitat de la Canonja, que va avançar, pas a pas, cap a la segregació.

L’any 1982 es va aconseguir constituir-se com a Entitat Local Menor (ELM) i així poder tenir certa autonomia administrativa. Aquesta figura político-jurídica posteriorment va passar a anomenar-se entitat municipal descentralitzada (EMD). El 1998 es va crear la Plataforma per a la Municipalitat, que tingué un paper destacat en tot el procés; i una tercera fita fou al març de 2003 quan l’Ajuntament de Tarragona va traspassar a l’EMD de la Canonja totes les competències legalment permeses que, a la pràctica va significar la possibilitat de gestionar gairebé tots els serveis que prestava amb anterioritat a l’annexió.

Inauguració divendres 4 de novembre a les 19h.

Del 4 al 18 de novembre. Sala d’exposicions del Castell de Masricart.

El horaris per poder visitar l’exposició són els horaris d’obertura del Castell de Masricart.

Enllaç per consultar els horaris

Cap comentari

Envia un comentari