El projecte Memòria Canongina assoleix la primera fase

per | 1 abr. 2022 | Cap comentari

A hores d’ara el projecte Memòria Canongina es troba en fase de construcció. aquesta construcció s’ha dividit per fases. La primera etapa consistia a crear el repositori digital per allotjar les diferents col·leccions que conformen aquest arxiu digital. quest repositori s’ha construït ambla tecnologia d’Omeka. Aquesta és l’adreça des d’on els usuaris podran consultar les fitxes i els arxius de les diferents col·leccions: https://arxiu.memoriacanongina.cat/

Omeka és un sistema de gestió de continguts de programari lliure, flexible i de codi obert usat per a la publicació en web de col·leccions digitals. Un eina perfecta per a biblioteques, arxius, museus o altres institucions culturals amb fons propis com pot ser el cas de memòria Canonigna.

La plataforma Omeka va ser llançada al febrer de 2008 i desenvolupada en el Roy Rosenzweig Center for History and New Media de la Universitat George Mason. Es tracta d’una institució referent en història i tecnologies de la informació d’on també va sorgir el conegut gestor bibliogràfic Zotero.

En el cas del repositori canongí allotjarà sis col·leccions (fotografia, imatges en moviment, documents, objectes, documents sonors i publicacions).

Poc a poc s’anirà digitalitzant i catalogant tot el material que vagi entrant de famílies i persones que vagin fent cessió de fotografies, pel·lícules, arxius sonors, documents i altres objectes que vagin arribant. També Ens adreçarem a les entitats per col·laborar amb elles en el seu procés de digitalització dels seus fons documentals i audiovisuals. A poc a poc ho anirem anunciant i en donarem difusió.

Cap comentari

Envia un comentari