Reconeixement als cineastes amateurs canongins Joan Roig i Antoni Guinovart

per | 29 maig 2022 | Cap comentari

Divendres 29 d’octubre de 2021 va tenir lloc l’acte de reconeixement a als dos cineastes amateurs canongins, Joan Roig Coll i Antoni Guinovart Solé. L’acte va estar organitzat pel Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví a través del projecte Memòria Canongina.

Joan Roig i Antoni Guinovart han estat els únics cineastes amateurs canongins que en el seu dia van participar en els concursos cinematogràfics de les nostres comarques, tant a Tarragona com a Reus.

La producció filmogràfica abasta des de mitjans de la dècada dels anys 70 i arriba fins a finals dels 80 del segle passat. Hi trobem filmacions de caràcter més documental com poden ser festes majors, carnavals o fins i tot curses d’atletisme. Però també fruit de les seves participacions en els concursos locals, els dos cineastes van realitzar filmacions amb argument dramatitzat. Títols com «Crisi de petroli» o «L’aigua de Tarragona» intenten reflectir a través d’un guió l’actualitat propera del moment. Per a la realització d’aquests curtmetratges utilitzaven veïns de la Canonja que es prestaven encantats de poder col·laborar fent d’actors.

Gairebé quaranta anys després es tornaran a visionar les seves produccions. Serà el moment de poder tornar a veure llocs i indrets de la Canonja que, amb el pas del temps, s’han transformat de tal manera que els que han presenciat la metamorfosi de la Canonja la podran tornar a veure tal com era anys enrere i els més joves potser descobriran indrets que no han vist mai.

Cap comentari

Envia un comentari